Happy morninig chia
Detta är en av de enklaste och godaste frukostar vi äter hemma – njut! Lucumapulver är en bra källa till A-vitamin, niacin, järn, kalcium och fosfor. Det har ett relativt lågt sockerinnehåll, med andra ord lågt GI-värde. Vaniljpulver sägs vara lugnande och koncentrationsfrämjande. Chiafrön innehåller massor av protein och fibrer. Två matskedar täcker behovet av omega 3-fettsyran. Fröet binder vätska vilket är bra för vätskebalansen och bidrar till att föra ut gifter ur tarmen. Torkade frukter är rika på fibrer, mineraler och antioxidanter och Medjooldadlar är min favorit. De är större än vanliga dadlar och ger en kolaliknande konsistens och smak.
4 portioner
5 dl osötad mandelmjölk
4 msk chiafrön
2 msk lucumapulver
1 msk vaniljpulver
1 hackad medjooldadel

Mixa allt och häll upp i portionsformar. Ställ in i kyl över natten.

 
Mandeln är energirik samt innehåller enkelomättat fett. Den är rik på protein förebygger hjärtsjukdomar och sänker kolesterolhalten.  Mango innehåller mycket kostfiber samt rik på antioxidanterna A-, C- och E-vitamin. Den stärker även immunförsvaret.

Topping
kakaonibs
hackad mandel
hackade plommon
hackad, torkad mango

Toppa med ovanstående ingredienser och servera! Här har jag serverat fukosten med ett glas Kombucha med smak av strawberry och mint. Enjoy!

Happy morninig chia

This is one of the most simple and most delicious breakfasts we eat at home – enjoy! Lucumapulver is a good source of vitamin A, niacin, iron, calcium and phosphorus. It has a relatively low sugar content, in other words, low GI. Vanilla powder is said to be soothing and god for concentration. Chia seeds contains lots of protein and fiber. Two tablespoons covers the need of omega 3 fatty acid. The germ binds liquid which is good for hydration and helps to bring out the toxins from the gut. Dried fruits are rich in fiber, minerals and antioxidants and Medjool dates are my favorite. They are larger than regular dates and give a fudge-like texture and flavor.

4 servings
5 dlunsweetened almond milk
4 TBSchia seeds
2 TBSlucumapulver
1 TBS vanilla powder
1 chopped medjool date

Mix everything and pour into 4 cups. Set in the fridge overnight.

Almonds is rich in energy and contains monounsaturated fat. It is rich in protein helps prevent heart disease and lowers cholesterol. Mangoes are high in fiber and rich in antioxidants A, C and E vitamins. It also strengthens the immune system.

Topping
cacao nibs
chopped almonds
chopped plums
chopped, dried mango

Top with the ingredients above and serve! Here I have served the chia with a glass of Kombucha flavored with strawberry and mint. Enjoy!