Hirs med groddade mungbönor

Ibland blir jag så sugen på varm mat när det är kallt ute så ikväll fick det bli en varm gryta men inte desto mindre god.

Ingredienser – 4 portioner
1 msk kallpressad kokosolja
1 hackad rödlök
3 hackade vitlöksklyftor
5 mixade tomater
1 mixad, röd paprika
2 mixade morötter
1 msk näringsjäst
1 msk miso
1 tsk curry
1 tsk gurkmeja
1 tsk rosmarin
1 tsk svartpeppar
1 tsk chiliflakes
4 dl kokt hirs
3 dl tinade ärtor

Topping
kallpressad pumpafröolja
pumpafrön
2 dl groddade mungbönor
1 dl groddar

Fräs lök och vitlök i en gryta ihop med kokosoljan. Låt den inte ta färg. Häll i tomater, paprika, morötter, näringsjäst, miso, curry, gurkmeja, rosmarin, svartpeppar och chiliflakes. Låt småputtra i 10 minuter. Ta bort från värmen. Rör i hirs och ärtor. Fördela grytan i 4 tallrikar och toppa med lite pumpafröolja, pumpafrön, groddade mungbönor och groddar. Njut!

Millet with seeded mungbeans

Sometimes I get a craving for hot food when it’s cold outside, so tonight it had to be a hot pot but never the less as good.

Ingredients – 4 servings
1 tablespoon cold-pressed coconut oil
1 chopped red onion
3 chopped garlic cloves
5 mixed tomatoes
1 mixed, red bell pepper
2 mixed carrots
1 TBS nutritional yeast
1 TBS miso
1 tsp curry powder
1 tsp turmeric
1 tsp rosemary
1 tsp ground black pepper
1 tsp chili flakes
4 dl cooked millet
3 dl thawed peas

Topping
cold-pressed pumpkin seed oil
pumpkin seeds
2 dl sprouted mung beans
1 dl sprouts

Saute onion and garlic in a saucepan together with coconut oil. Do not let it take color. Pour in the tomatoes, pepper, carrots, nutritional yeast, miso, curry, turmeric, rosemary, black pepper and chili flakes. Let simmer for 10 minutes. Remove from the heat. Stir in millet and peas. Divide the stew in 4 plates and top with a little pumpkin seed oil, pumpkin seeds, sprouted mung beans and sprouts. Enjoy!