Rå Sötpotatissallad med gräslökscashewkräm
Om det är några saker jag inte kan leva utan måste sötpotatis vara en av dem! Det är bara så gott! Och det går att variera i det oändliga! Här får du ett enkelt recept på en sommarsallad. Jag har gjort min sötpotatis i torkugnen men det går fint att koka, grilla eller ugnsbaka den. Om ni inte visste det så har jag blivit alldeles tokig i att dekorera min mat med allt som växer i naturen. Det kan inte bli mycket vackrare. (Om du som jag älskar stark mat så har du i 1 chili i cashewkrämen  ).

Ingredienser – 4 personer
2 medelstora, skalade och tärnade sötpotatisar
400 g färsk spenat
4 hackade salladslökar
8 hackade cocktailtomater
1 tärnad gul paprika
1 tärnad röd paprika

Cashewkräm
2 dl blötlagda cashewnötter (går fint med andra nötter eller frön)
saften från 1 citron
½ dl filtrerat vatten
1 msk miso
1 tsk mineralsalt
1 tsk svartpeppar
1 kruka hackad gräslök
1 dl röda vinbär

Dekoration
2 skivade lime
blommor och blad

Lägg sötpotatisen i torkugnen på 41 grader i 24 timmar. Börja sedan med att fördela spenat på tallrikarna, sötpotatis, salladslök, tomat, och paprika.

Mixa de sköljda cashewnötterna med citronsaft, vatten, miso, mineralsalt och svartpeppar. Mixa till en helt slät konsistens. (Jag brukar använda min blender till krämer.) Rör i gräslöken och fördela över grönsakerna. Toppa med röda vinbär. Dekorera med lime, blommor och blad. Enjoy!

 

Raw Sweet Potato salad with chives cashew cream
If there are some things I can not live without then sweet potatoes must be one of them! It’s just so good! And it can be varied endlessly! Here you have a simple recipe for a summer salad. I have done my sweet potatoes in the dehydrator but it is fine to cook, grill or bake it in the oven. If you did not notice it yet, I have become quite crazy about decorating my food with everything that grows in the nature. It can not get much more beautiful than this. (If you like I love spicy food you put one chilli in cashew cream ).

Ingredients – 4 people
2 medium, peeled and diced sweet potatoes
400 g fresh spinach
4 chopped scallions
8 chopped cherry tomatoes
1 diced yellow pepper
1 diced red pepper

Cashew cream
2 dl soaked cashews (goes nicely with other nuts or seeds)
juice of 1 lemon
½ dl filtered water
1 TBS miso
1 tsp mineral salt
1 tsp ground black pepper
1 bunch chopped chives
1 dl red currant

Decoration
2 sliced lime
flowers and leaves

Add sweet potatoes in the drying oven at 41 degrees for 24 hours. Then start with putting spinach on plates, sweet potatoes, onions, tomatoes, and bell peppers.

Mix the rinsed cashew nuts with lemon juice, water, miso, mineral salt and black pepper. Blend until completely smooth texture. (I tend to use my blender to cream.) Stir in the chives and spread over the vegetables. Garnish with red currant. Decorate with lime, flowers and leaves. Enjoy!