Denna cheesecake är helt neutral i smaken. Jag brukar ha i zest av lime i fyllningen eller färska bär. Här har jag serverat den neutral med färska jordgubbar och blåbär. Ta det du tycker är gott eller ät den neutral som den är. Det är också gott att mixa färska jordgubbar och rippla över som en sås (särskilt om du har i limezest).

1 stor paj

Botten:
4 ½ dl valnötter (eller pekannötter eller solrosfrön)
4 ½ dl kokosflingor (kör i matberedaren till ett fint pulver men ej mjöl)
6 urkärnade, hackade och blötlagda dadlar
3 msk carobpulver
2 msk rumsvarm kokosolja
2 tsk kanel
en nypa mineralsalt
en nypa cayennepeppar

Fyllning:
5 dl blötlagda macadamiannötter (går bra med cashewnötter eller solrosfrön om du inte tål nötter)
1 dl irländsk mossa (går att utesluta)
½ dl hemmagjord fruktsirap (mixa ett par dadlar med lite vatten)
2 tsk vaniljpulver
3 msk saft av en pressad citron
1 tsk mineralsalt1 dl kallpressad, rumsvarm kokosolja

Mixa alla ingredienser till botten i en matberedare. Låt maskinen gå några minuter. Tryck ut massan i en stor pajform med löstagbar botten. Tryck upp massan på sidorna också (det är helt ok om det inte täcker upp till hela formen). Ställ in formen i frysen tills du gör fyllningen.
Mixa alla ingredienser till fyllningen i en blender tills fyllningen är helt slät. Häll över i pajformen. Det gör inget om fyllningen går över bottnen. Ställ in pajen i kylen i minst 6 timmar men gärna över natten. Enjoy!

Raw cheesecake
This cheesecake is completely neutral in flavor. I usually have the zest of lime in the filling or fresh berries. Here I have been serving it neutral with fresh strawberries and blueberries. Top it with what you think is good or eat it neutral as it is. It´s also good to mix fresh strawberries and top over as a sauce (especially if you have limezest in the cake).
1 large pie
Crust:
2 ½ cup walnuts (or pecans or sunflower seeds)
2 ½ cup coconut flakes (runs in the food processor to a fine powder, but not flour)
6 pitted, chopped and soaked dates
3 tablespoons carobpulver
2 tbsp room warm coconut oil
2 teaspoons cinnamon
a pinch of mineral salt
a pinch of cayenne pepper

Filling:
2 1/2 cups soaked macadamiannötter (goes well with cashew nuts, or sunflower seeds if you can not tolerate nuts)
1 cup Irish moss (not rule)
1/4 cup homemade fruit syrup (mix a couple of dates with a little water)
2 tsp vanilla powder
3 tablespoons juice of one lemon
1 tsp mineralsalt1 dl cold-pressed, room warm coconut oil

Mix all the ingredients to the ground in a food processor. Let the machine run for a few minutes. Squeeze the pulp into a large pie pan with removable bottom. Push up the pulp on the sides as well (it’s ok if it does not cover up the whole shape). Set the mold in the freezer until you make the filling.
Mix all ingredients for the filling in a blender until the filling is completely smooth. Pour into the pie plate. It does not matter if the filling goes over the bottom crust. Set the pie in the fridge for at least 6 hours but preferably overnight. Enjoy!