Ja så åkte vi på Mitt kökmässan i Stockholm för första gången. Varken jag eller Maria hade tidigare deltagit så vi hade ingenting att jämföra med; Passion för Mat tänkte vi fast 500 gånger större Vi var uppe redan på onsdagen och byggde vår monter. Tidigt nästa morgon åkte vi till mässan som började i en lugn och fin takt. Sedan vid lunch tog det fart och höll i sig ända till söndag kväll! Vi hade två scentider varav vi var uppe på fredag och berättade lite om vårt förflutna, vår nutid och hur vi tänker om framtiden. Vi funkar så bra ihop för båda har samma tänk. Vi värnar om människan, om naturen och ser allting som i ett kretslopp. Det går runt och kommer tillbaka. Både Maria som har ett bageri och jag som receptutvecklare tänker att det vi gör först och främst ska vara gott men att det också ska kunna ätas av så många som möjligt. Att alla ska kunna äta samma mat och dela samma bröd. Varför äta olika när vi kan äta godare och hälsosammare allihop? I samband med uppträdandet talade vi om vårt nya kommande samarbete.
Andra scendagen sa Maria – ”varför lagar vi inte något från din kokbok istället, och visar alla hur gott och enkelt det är?”. Ja, varför inte tänkte jag. Men detta kom vi ju såklart på när alla affärer hade stängt på kvällen. Så tidigt på morgonen jagade vi ingredienser och eftersom alla människor är helt fantastiska fick vi ihop bönor från Bjärebygdens musteri, färsk vitlök från ett företag jag ej minns namnet på ifrån Göteborg, underbart goda soltorkade tomater från Itigo och Itigos fantastiska olivolja, citron från hotellet, svartpepparn från ett företag som sålde kryddor och sen var vi hemma! Nej just det, mitt förkläde från Nyttadesign AB med mitt inbroderade företagsnamn mEKtO made in Sweden och Marias matchande gröna inbroderat med Gårdsbageriet Mällby Lantgård. Tacksamhet och kärlek till er alla!
Vi improviserade och gjorde en bönröra från min kokbok ”Läcker vardagsmat utan gluten och mjölk” som vi serverade på Marias knäckebröd. Det var supergott! Detta var mycket uppskattat av mässbesökarna.
Recept på bönröran som också finns i min bok men utan de improviserade soltorkade tomaterna:
400 g valfria, kokta bönor
1 dl soltorkade tomater
1 hackad vitlöksklyfta
1 msk pressad citronsaft
en nypa havssalt
en nypa svartpeppar

Mixa allt och bre på vad du vill eller servera som tillbehör till en rätt.
Enjoy:)

IMG_2829

IMG_2826IMG_2824IMG_2823IMG_2822028021020
017012