På jobbet pratar vi ofta mat även om jag arbetar med helt andra frågor. Jag kan inte låta bli och mina kollegor kan inte heller hålla sig. En av mina arbetskamrater talade om att han älskade oliver – jag var bara tvungen att berätta om min 10- minuters middag för honom som jag gör när jag inte förberett någon mat i förväg. Inte desto mindre näringsrik är den för det! Jag handlar både mina oliver och soltorkade tomater på Saluhallen (Kungstorget) i Göteborg. Alla ingredienser är självklart ekologiska. Här kommer receptet:

4 portioner

400 g goda urkärnade oliver
400 g soltorkade tomater
250 g färsk broccoli
4 msk kallpressad olivolja
1 kruka basilika (eller oregano)
en tsk starkt paprikapulver
en nypa svartpeppar
200 g parmesan eller 100 g rostade pinjenötter eller solrosfrön (valfritt)

 
Till servering

nykokt spaghetti
200 g valfria bönor
400 g groddar

 
Kör alla ingredienser till en jämn massa i en matberedare. Rör ihop med spaghetti och bönor och servera direkt med groddar till. Mums! Så enkelt och gott!