Igår var jag med och lagade mat till ett stort kalas. Det var fantastiskt roligt! Vi lagade allt från mina favoritböcker; ”Läcker vardagsmat utan gluten och mjölk” och Bröd och kakor – baka utan gluten”!

Vi lagade Sötpotatissallad med cashewkräm och rostade pumpafrön (mycket fräsch sallad nu till sommaren och lätt att ta med sig ut). Vi lagade även den godaste Kikärtsmousakkan som finns! Båda rätterna finns i min kokbok ”Läcker vardagsmat”.

Till efterrätt blev det Hallonmums och ett nytt supergott godisrecept som jag har tagit fram. Hallonmumsen kommer från ”Bröd och kakor” boken.

Allt var ekologiskt, kravmärkt, sockerfritt, mjölkfritt, veganskt och självklart naturligt glutenfritt. De flesta hade inte några intoleranser eller allergier – det viktiga var att alla kunde äta samma mat och ingen märkte att maträtterna och bakverken var allergivänliga. Det är detta jag vill nå ut med – att alla kan äta samma mat, du behöver inte laga andra rätter till alla som har en intolerans eller en allergi för det smakar lika gott ändå – eller faktiskt ännu godare :). Ha en fin vecka alla!