Nu är jag tillbaka efter två veckors semester i Frankrike! Jag har varit bortrest med min familj för att fira min födelsedag och det var en helt fantastiskt resa. Mitt mål var att uppdatera bloggen med recept på fredagarna men jag kopplade bort allting helt och bara njöt av att vara här och nu. Ledsen för det men jag har flera överraskningar med mig hem från det franska köket. Inte bara ska jag fokusera på att dela med mig av mina smakupplevelser (det var 20- år sedan jag senast var i Frankrike) utan jag har även varit på matlagningskurser varvade med teori om Frankrikes mathistoria. Men mer om detta nästa vecka.

Vid sidan av allt annat jag gör ( J ) arbetar jag även som receptutvecklare åt ett stort glutenfritt företag i Sverige och här bjuder jag på ett gott tårtrecept jag har tagit fram åt dem. Variera fyllning och topping med det du själv gillar. Jag gör tårtan helt vegansk ibland och ibland använder vi fetaost då barnen tål mjölk.

Veggietårta – 4 portioner

Ingredienser:
8 skivor bröd

Fyllning:
150 g fetaost eller mixa 200 g grillade grönsaker ihop med resterande ingredienser (gärna paprika och aubergine)
150 g kokta kikärtor
1 dl kesella eller 1 dl koksgrädde (det tjocka)
1 kruka sköljd persilja
en nypa havssalt
en nypa nymalen vitpeppar

Garneringskräm:
2 dl hummus (gärna hemmagjord)
1 dl kesella (eller öka mängden hummus till 3 dl för veganskt)

Topping:
4 strimlade morötter
100 g solrosskott

Tillagningsmetod:
Fördela 4 skivor bröd på en tallrik. Mixa ingredienserna i en matberedare till fyllningen. Bre fyllningen på brödskivorna. Rör ihop garneringskrämen, lägg på resterande brödskivor och bre krämen på skivorna. Varva morötter och solrosskott på tårtan. Voilà! Tills nästa fredag, må väl!