Här kommer ett recept på en riktigt smarrig tårta/paj. Jag utvecklade ett recept till ett företag och passade på att göra en ”råmatspåsktårta” till oss samtidigt. Eftersom många har inboxat mig på Facebook tänkte jag dela med mig av receptet till alla. Det är supergott!

Ingredienser

2 dl kokosflingor

1 dl mandelmjöl

1 dl kakao

75 g smält kokosolja

6 urkärnade dadlar

3 msk citronsaft

 

Fyllning 1:

2 dl mandelmjöl

¼ dl mörk agavesirap

 

Fyllning 2:

5 dl upptinad mango i bitar

1 dl cashewnötter

1 msk kokosolja

1 msk vaniljpulver

saft från 1 citron

en nypa havssalt

 

Topping:

en näve hallon

2 passionsfrukter

ett par färska myntablad

 

Kör kokosflingor, mandelmjöl, kakao, kokosolja, dadlar och citronsaft i matberedare tills det bildats en deg. Låt stå i 5 minuter. Tryck ut degen i en pajform och ställ in i kylen. Mixa därefter mandelmjöl och agavesirap och ställ in i kylen. Tryck ut den första fyllningen med fingertopparna i pajbottnen. Mixa ingredienserna till ”fyllning 2” och häll över i pajformen. Ställ i pajen i frysen i ca 2 timmar. Ta ut pajen och toppa den med hallon, passionsfrukt och myntablad. Låt pajen tina ca 20 minuter innan servering.

Lycka till och Glad Påsk önskar jag alla!